Κέντρο Kοινότητας

Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. 

Η παρακολούθηση, γίνεται σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με τη δημιουργία Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος και με την καθιέρωση συστήματος δεικτών. 

Στο δήμο μας η δομή ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2017, η ημερομηνία λήξης του έργου είναι το Νοέμβριο του 2020 ενώ δόθηκε παράταση για άλλα τρία ακόμα έτη κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. 

Συνοπτικά αναφέρεται ότι αποδίδονται τα εξής επιδόματα: Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, επίδομα στέγασης, προνοιακά επιδόματα , επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, διατροφικό επίδομα , επίδομα για τα έξοδα κηδείας.  

Επίσης από το εξειδικευμένο προσωπικό διενεργούνται κοινωνικές έρευνες για δικαιούχους ΚΕΑ, συμβουλευτική και διερμηνεία από τις εκάστοτε ειδικότητες. 

Ωφελούμενοι είναι πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασης των Κέντρων Κοινότητας, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες ,παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Συνολικά στη δομή μας  έχουν εγγράφει μέχρι σήμερα 2,530 ωφελούμενοι ενώ με βάση την επισκεψιμότητα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8,151 συναλλαγές με πολίτες.  

Στη δομή λειτουργεί ενσωματωμένο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Παράρτημα ΚΕΜ) για την εξυπηρέτηση μεταναστών. 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαμιέων βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου, Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού.

Λειτουργεί με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8 π.μ. έως 4 μ.μ.

Τρόποι Επικοινωνίας:
Τηλέφωνα: 
22310-30914, 22310-33590 και 22310-26480
Fax: 22310-35872

e-mail: kentro-koinotitas@lamia-city.gr

Κόντου Βασιλική: v.kontou-kk@lamia-city.gr

Μπαλασόιου Κριστίνα-Αλεξάνδρα:  x.balasoiu-kk@lamia-city.gr

Σταθοκώστα Βασιλική: b.stathokosta-kk@lamia-city.gr

Παπαϊωάννου Βασιλική: v.papaioannou-kk@lamia-city.gr

Ζαχαριουδάκης Εμαννουήλ-Γέωργιος: m.zaxarioudakis-kk@lamia-city.gr

Άλμπουμ φωτογραφιών
Φωτογραφίες