Κοινωνικό φροντιστήριο

Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η υπηρεσία δωρεάν παροχής εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Επίσης η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την κατάργηση του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, με στόχο τη συμμετοχή τους σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη κ.α Χαρώνη Σοφία, η οποία βρίσκεται στον Δήμο Λαμιέων, στον 1ο όροφο, τηλ. 2231351004, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σχετικά αρχεία
Αρχείο
Συνημμένο Μέγεθος
koinoniko_frontistirio-aitisi.doc 28.5 KB