Ελεύθερα WiFi στην περιοχή

Η γενική ιδέα είναι η παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο ως δημόσια υπηρεσία για μια ολόκληρη πόλη ή μέρος αυτής, με έμφαση σε πολυσύχναστα σημεία πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος (πλατείες, σχολεία, πάρκα, εμπορικά κέντρα, κτλ). Η εγκατάσταση και η λειτουργία των δημοτικών δικτύων έχει πραγματοποιηθεί και είναι υπό την ευθύνη του Δήμου Λαμιέων με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η χρήση τους από πολίτες, επιχειρήσεις, επισκέπτες, τουρίστες αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες του Δήμου προσφέρει πολλαπλά οφέλη προς την τοπική κοινωνία και οικονομία. Η πρόσβαση ως κοινωνικό αγαθό είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικές υπηρεσίες διαδικτύου, καθώς και για όσους δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι με τον κόσμο του διαδικτύου και την κοινωνία της πληροφορίας.

Παράλληλα με την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλα και μέσω αυτής, ο Δήμος Λαμιέων έχει την δυνατότητα να προσφέρει διάφορες πρόσθετες υπηρεσίες προς τον πολίτη ή τον επισκέπτη.

Μέσα από τον ιστοχώρο του Δήμου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις οδηγίες σύνδεσης με το ασύρματο δίκτυο, τα στατιστικά χρήσης του δικτύου, καθώς και τον χάρτη κάλυψης των διαθέσιμων σημείων (Hot Spot).