Υπογραφή σύμβασης υλοποίησης του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση βατότητας πεζοδρομίων και οδών στην πόλη της Λαμίας» προϋπολογισμού 689.839,88€ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Δευ, 06/11/2023 - 13:08
Είδος άρθρου
Εικόνα

Αντικείμενο του έργου είναι η αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων στο μεγαλύτερο τμήμα της οδού Λεωνίδου, συνολικού μήκους 340μ. και 2.700 τετραγωνικών μέτρων. Tα πεζοδρόμια διαπλατύνονται εκατέρωθεν κατά 0,60 έως 1,00 μέτρο σε σχέση με τα υφιστάμενα, διαμορφώνοντας εύρος πεζοδρομίου μεταβλητό από 1,75 μ. έως 2,70 μ.  Στην οδό τοποθετούνται δύο έξυπνες διαβάσεις. Η πρώτη τοποθετείται στη διασταύρωση με την οδό Παπακυριαζή, ενώ η δεύτερη μεταξύ των διασταυρώσεων Πανουργιά και Αριστείδου. Συνοπτικά, οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν αφορούν:

-Χωματουργικά - καθαιρέσεις - αποξηλώσεις στα υφιστάμενα πεζοδρόμια προκειμένου να ανακατασκευαστούν και σε τμήματα της οδού όπου προβλέπεται διαπλάτυνση πεζοδρομίων.

-Τεχνικά έργα που περιλαμβάνουν τις εργασίες που απαιτούνται για την  ολοκληρωμένη κατασκευή των πεζοδρομίων και όλων των κατασκευών που, υδρορροές,  φρεάτια, κλπ.

-Οδοστρωσία - ασφαλτικά που περιλαμβάνουν τις εργασίες που  απαιτούνται για την επίχωση των πεζοδρομίων καθώς και τις εργασίες κατασκευής  υπόβασης και βάσης πριν την διάστρωση του ασφαλτικού τάπητα. Περιλαμβάνει  επίσης, την κοπή ασφαλτοσκυροδέματος στα τμήματα που θα διαπλατυνθεί το εύρος των πεζοδρομίων καθώς και στις διασταυρώσεις της κεντρικής οδού με τις κάθετες οδούς.

-Σήμανση - ασφάλεια που περιλαμβάνει εργασίες τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης, διαγραμμίσεων διαβάσεων και τη διαγράμμιση για την οριοθέτηση  των χώρων στάθμευσης – φορτοεκφόρτωσης και ΑΜΕΑ.

-Εργασίες φύτευσης και άρδευσης πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :   

«… Άλλο ένα έργο που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ξεκινάει να υλοποιείται.

Αυτή τη φορά στην καρδιά της Λαμίας, με μια ευρύτατη ανάπλαση της οδού Λεωνίδου με στόχο τη διασύνδεση του κέντρου της πόλης με τη Νότια Λαμία, όπου και βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη ανάπλαση προϋπολογισμού  11.300.000. € μέσω μιας ασφαλούς και λειτουργικής πεζοδιαδρομής.

Θέλω να ζητήσω την υπομονή των κατοίκων της περιοχής αλλά και των διερχομένων για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, να παραλάβουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Με σχέδιο και δουλειά, αλλάζουμε την πόλη μας, κάνοντας την πιο φιλική και λειτουργική για κατοίκους κι επισκέπτες…».

Φωτογραφίες