Σύγκλιση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Λαμιέων.

Υποβλήθηκε από milonis στις Πέμ, 25/04/2024 - 12:25
Είδος άρθρου
Εικόνα

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024 επί της οδού Αινιάνων 6-8, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Λαμιέων, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Τζουβάρα Αχιλλεύ και του Αν. Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων κ. Μυλωνή Ιωάννη.

Πρόκειται για το νέο όργανο συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), όπως αυτή προκύπτει έπειτα από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά τις οποίες αυξάνονται και οι αρμοδιότητες των Δήμων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Τμήματος Κίνησης κ. Γεώργιος Ζήσιμος, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Ευαγγελία Χάψα Ματσούκα, ο Δασάρχης Λαμίας κ. Δημοσθένης Βασιλείου, από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας Α/Υ ο κ. Ευάγγελος Αλεξανδρής, από το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας  Α/Α ο κ. Απόστολος Κάτσινας, από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία ο ΑΝΠΧΟΣ κ. Σωτήριος Σβερδίλας, η Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος κα Αγγελική Μακρυγιάννη, ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών & Τοπικής Ανάπτυξης κ Ηλίας Κυροδήμος, ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας κ Βασίλειος Κατσούλης, η Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κα Αικατερίνη Τσαδήμα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης κ. Μπρέκης Δημήτριος, η εκπρόσωπος από το ΟΦΥΠΕΚΑ κα Ευαγγελία Δόντα, οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου  Λαμίας κ. Γεώργιος Ανδριόπουλος & κ. Κων/νος Μόσχος καθώς και ο Γραμματέας του (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) υπάλληλος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Πανουργιάς Πανάγου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Συζητήθηκε ενδελεχώς η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν το πως συνδράμουν όταν απαιτηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο,  ενώ συζητήθηκε και το πεδίο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Η σύγκλιση αυτή της Πολιτικής Προστασίας ενισχύει τη συνοχή και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προωθώντας ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και προστατευμένο για τους πολίτες μας.

Φωτογραφίες