Παράδοση προς χρήση του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Αθηνών και Κύπρου»

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Πέμ, 08/06/2023 - 12:01
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έργου«Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Αθηνών και Κύπρου» και παραδίδεται προς χρήση σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σε διάστημα σαράντα ημερών νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο παράδοσης.

Ο ισόπεδος κόμβος κυκλικής κίνησης (K3) κατασκευάστηκε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις στις οδούς Αθηνών και Κύπρου αντικαθιστώντας σηματοδοτούμενο ισόπεδο κόμβο.

Αποτελεί τμήμα της ευρύτερης παρέμβασης στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης, με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας», προϋπολογισμού 11,6 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«… Πριν από σαράντα περίπου μέρες, ζητήσαμε την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση που ήταν αναπόφευκτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το δύσκολο έργο και να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα.

Σήμερα, εντάσσεται στην καθημερινή λειτουργία της πόλης ένα ακόμη έργο που θ’ αλλάξει τη ροή της κυκλοφορίας ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών, ενώ ταυτόχρονα παρέχει αυτορρύθμιση της διέλευσης των οχημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους χρήστες του κόμβου και να τους παρακαλέσω για την προσοχή και υπομονή τους,  μέχρι να αφομοιώσουν το νέο τρόπο λειτουργίας και αυτής της διασταύρωσης.

Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και παραδίδουμε προς χρήση κρίσιμα έργα υποδομών με γνώμονα την οδική ασφάλεια, τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, την εξοικονόμηση πόρων και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας….».

Φωτογραφίες