Με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, το νέο «σεργιάνι» της γκαμήλας και την κατασκευή χαρταετού στην Αμφιθέα συνεχίστηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Λαμιέων

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Σάβ, 18/02/2023 - 15:12
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Διασκέδαση αλλά και απασχόληση, εκμάθηση και δεξιότητες αλλά και παιχνίδι στρατηγικής με πολλά αινίγματα στον κρυμμένο θησαυρό για παιδιά αλλά… και για μεγάλους το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίας. Τη «σκυτάλη» των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν τα απόγευμα της Πέμπτης, πήρε το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας που πραγματοποίησε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού προσφέροντας στιγμές μυστηρίου, γνώσεων και κυριότερα χαράς και ξεγνοιασιάς στα μικρά παιδιά, παρουσία του Αντιδημάρχου Λαμιέων Δημήτρη Τζούφλα και της Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Πολιτισμού Ευμορφίας Ρουποτιά.

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού «ξετρέλανε» τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν μαζικά σε ένα διασκεδαστικό ηλιόλουστο πρωινό στο κέντρο της πόλης που συμμετείχαν ενεργά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων που συνεχίζονται με παραδοσιακό, ρουμελιώτικο και δυναμικό τρόπο στην ευρύτερη περιοχή. Με το τέλος του παιχνιδιού τους νικητές και του συμμετέχοντες βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Δημήτρης Τζούφλας.  

Παράλληλα το πρωί του Σαββάτου με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό η γκαμήλα έκανε νέο «σεργιάνι» στο κέντρο της Λαμίας διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους, σε ένα ρουμελιώτικο παραδοσιακό έθιμο που είναι απόλυτα συνυφασμένο με την αποκριάτικη διάθεση ντόπιων και επισκεπτών.

Τέλος το μεσημέρι στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας στήθηκε ένα υπέροχο εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμφιθέας όπου παιδιά και μεγάλοι έγιναν ένα ετοιμάζοντας χαρταετούς για την Καθαρά Δευτέρα.