Ηχητική, μουσική και χορευτική πανδαισία στο κέντρο της Λαμίας με «περατζάδα στα στενά» και αποκριάτικη παραδοσιακή πατινάδα

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Παρ, 24/02/2023 - 10:32
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Με μελωδίες και ένα μουσικοχορευτικό ακρόαμα «πλημμύρισε» το κέντρο της Λαμίας, με το Σύλλογο Επτανησίων Νομού Φθιώτιδας να κάνει «περατζάδα στα στενά» και τις κεντρικές οδούς της πόλης, υπό τους παραδοσιακούς ήχους των Επτανήσων, παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, Επτανησιακές Καντάδες και  όχι μόνο.

Η Χορωδία του Συλλόγου Επτανησίων ξεκίνησε από την Πλατεία Πάρκου και διάσχισε  την Ρήγα Φεραίου και  την Ροζάκη Αγγελή με στάσεις ενδιάμεσα ενώ κατέληξαν στην Πλατεία Λαού.  

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Συλλόγου Επτανησίων μετέδωσαν αισιοδοξία, κέφι και καρναβαλικά χαμόγελα στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων.

Παράλληλα μια ακόμη μουσική υπαίθρια εκδήλωση στην «καρδιά» της Λαμίας, επεφύλαξαν στους ντόπιους και επισκέπτες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορόπολις» με την  παραδοσιακή ορχήστρα του «Εν ωδαίς» και το ωδείο «Εν ωδαίς», με την αποκριάτικη παραδοσιακή πατινάδα, στις κεντρικές οδούς, σε μια μαγική βραδιά.

Αφετηρία και στις δύο εκδηλώσεις η πλατεία Πάρκου όπου οι χορευτές του Ομίλου «Χορόπολις», οι μουσικοί του ωδείου «Εν Ωδαίς» και όλοι οι φίλοι του χορού και του γλεντιού διέσχισαν τους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης με παραδοσιακή πατινάδα και μπλέχτηκαν με αποκριάτικα γαϊτανάκια, μιμικούς χορούς, συρτά, καλαματιανά, τσάμικα, καγκέλια, νησιώτικα και χασάπικα.

Η πατινάδα κατέληξε στην πλατεία Πάρκου όπου ακολούθησε παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Θανάσης Ντούζγος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Κώστας Μουστάκας, Κώστας Αναστασίου, Γιάννης Ζωγράφος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Ευμορφία Ρουποτιά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμίας Τάκης Συλεούνης και πλήθος κόσμου που απόλαυσε την μουσικοχορευτική βραδιά.