Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής «Πολύπτυχον» της Χρυσάνθης Μαγγίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Τετ, 18/05/2022 - 20:40
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Η αποτύπωση των συναισθημάτων και των εμπειριών της ζωής στο ανθρώπινο σώμα, σε ένα άκρως δυνατό και ρεαλιστικό εικαστικό δημιούργημα, συνθέτουν την εκφραστικότητα της Χρυσάνθης Μαγγίδη μέσα από την έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο «Πολύπτυχον» που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας. Η «γλώσσα» του σώματος, η ανθρώπινη φιγούρα και η ανάγλυφη καταγραφή μέσα από την τέχνη, διαμορφώνουν σε καμβά το παζλ ψυχογραφήματος της εικαστικού μέσα από μια άρτια καλλιτεχνική δημιουργία.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Χρυσάνθης Μαγγίδη, παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμέων, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος κ.α.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μεταξύ των άλλων, τόνισε : « Είναι μεγάλη χαρά για εμάς, στον Δήμο Λαμιέων, να υποδεχόμαστε και να φιλοξενούμε στη Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος»,   την εξαιρετικά σημαντική συλλογή της κ. Χρυσάνθης Μαγγίδη, με τίτλο «Πολύπτυχον». Μίας καλλιτέχνιδος, η οποία, εκφράζει μέσα από τα έργα της την ισορροπία ψυχής και σώματος. Μίας εικαστικού, η οποία συστήνεται στο φιλοθεάμον κοινό της Λαμίας, μέσα από ένα  «προσωπικό ημερολόγιο τέχνης», όπου ο εσωτερικός της κόσμος αποτυπώνεται με κάρβουνο στα εκτιθέμενα έργα της. Σε αυτόν τον διάλογο που πρόκειται να αναπτυχθεί, μεταξύ ημών και των έργων, η κ. Μαγγίδη, με την επίσης σημαντική ιδιότητά της, εκείνης της αρχαιολόγου, μας καλεί να «ανασκάψουμε» τον δικό μας εσωτερικό κόσμο και να ανακαλύψουμε τις δικές μας υπερβάσεις…».

 

Φωτογραφίες