Δράσεις του Δήμου Λαμιέων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Τετ, 04/10/2023 - 12:40
Είδος άρθρου
Εικόνα

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η 4η Οκτωβρίου και με αφορμή το σημερινό εορτασμό ο Δήμος Λαμιέων πραγματοποίησε δράση με την παρουσίαση των γατόσπιτων στο προαύλιο των 9ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Στασινός και οι εκπαιδευτικές κοινότητες των δυο σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Λαμιέων προμηθεύτηκε γατόσπιτα όπου μπορούν να φιλοξενούνται αδέσποτες γάτες και να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.

Τα γατόσπιτα θα τοποθετηθούν αρχικά σε 10 σημεία επιλεγμένα στην πόλη και θα φροντίζονται από τον Δήμο και τους εθελοντές.

Επίσης μοιράζονται στα 300 παιδιά των σχολείων σακουλάκια με ζωοτροφή για τα αδέσποτα της γειτονιάς τους μαζί με ένα φυλλάδιο που επίσης έχει αποσταλεί μέσω ΔΕΥΑΛ για τον περιορισμό των αδέσποτων στο δήμο μας.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα μοιραστούν φυλλάδια σε όλα τα σχολεία του Δήμου Λαμιέων ενώ ήδη υπάρχει επικοινωνία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ώστε άμεσα να ξεκινήσουν εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας μαθήματα Φιλοζωίας με την αρωγή του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, της ΠΦΠΟ, του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας καθώς και εθελοντών φιλόζωων.