Δήλωση Δημάρχου Λαμιέων για τη θεομηνία “Elias”

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Παρ, 29/09/2023 - 14:25
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, σχετικά με τη θεομηνία “Elias” που έπληξε το Δήμο Λαμίας στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2023, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«….Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρέθηκε και πάλι τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Λαμίας, με την κακοκαιρία “Elias” να απειλεί με πλημμυρικά φαινόμενα  την  περιοχή μας και να δοκιμάζει σκληρά το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Με άμεσες παρεμβάσεις και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του Δήμου και σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές, δόθηκε πραγματική μάχη για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να προστατευτούν οι περιουσίες των δημοτών.

Η μεγαλύτερη μάχη δόθηκε για να προστατευτούν οι κάτοικοι στο Κόμμα και τα καταφέραμε, αφού δεν χρειάστηκε καν να εκκενωθεί το χωριό.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ από την πρώτη ώρα εκδήλωσης της θεομηνίας και για δύο εικοσιτετράωρα, βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της μάχης και δίπλα σε κάθε δημότη, προσφέροντας αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους, οποτεδήποτε χρειάστηκε να επέμβουν .

Θέλω για άλλη μια φορά να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω,  που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να σώσουν τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους.

Πολύτιμοι σύμμαχοι σε αυτόν τον άνισο αγώνα αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων οι άνδρες των  Σωμάτων  Ασφαλείας, Αστυνομικοί και Πυροσβέστες, συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι και να προστατευτούν οι  περιουσίες τους.  

Είμαστε ευγνώμονες για την μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρουν στηρίζοντας γενναιόδωρα τις ενέργειες του Δήμου και της Περιφέρειας, με ένα πνεύμα  κοινής προσπάθειας για την ασφάλεια των πολιτών.

Άλλωστε σε αυτόν τον αγώνα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης δεν περισσεύει κανείς...».    

Φωτογραφίες