«Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά το κόσμο» - Η συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου για το ναό – σύμβολο της Ορθοδοξίας στον ομώνυμο ναό της Υπάτης

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Τετ, 18/05/2022 - 12:52
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Από το μικρό μεταβυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας στην Υπάτη με έντονους τους συμβολισμούς που αναβλύζουν για το Παγκόσμιο Σύμβολο του Χριστιανισμού την Αγία Σοφία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «Αγία Σοφία, οι Ναοί της Του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο»  που δημιούργησαν από κοινού η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Τη παρουσίαση έκανε το μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και  Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος και προσέφερε και ένα τόμο στο Δήμαρχο Λαμιέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμέων, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Ξεφλούδας, η Προέδρος της Κοινότητας Υπάτης Βασιλική Παπανάγνου και μαθητές σχολείων της Υπάτης. 

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος τόνισε μεταξύ των άλλων : «…..Είναι τιμή για το τόπο μας και την Υπάτη, το ότι ο μεταβυζαντινός Ναός της Αγίας Του Θεού Σοφίας της Υπάτης, έχει συμπεριληφθεί στον ιστορικό αυτόν τόμο, ως ένας από τους 8 που βρίσκονται στην Ελλάδα και από τους 36 εμβληματικούς και ιστορικούς ναούς, από 11 διαφορετικές χώρες, αφιερωμένους στην Του Θεού Σοφία. Ένας Ναός, ο οποίος στέκεται αγέρωχα ανά τους αιώνες, στις παρυφές του Κάστρου της αρχαίας πόλεως, με μοναδική θέα την πόλη της Λαμίας αλλά και ολόκληρο τον κάμπο του Σπερχειού. Ένας Ναός, τον οποίο κάθε φορά που τον επισκεπτόμαστε, αντλούμε την ενέργεια και την απαραίτητη δύναμη για να αντιμετωπίζουμε με ηρεμία την καθημερινότητά μας. Αυτόματα, επομένως, το εν λόγω πόνημα, ως ένα απόσταγμα συνεργασίας, καθίσταται όχι μόνο ένα μνημειώδες έργο ανάδειξης των Ναών της Του Θεού Σοφίας, αλλά και ένας οδηγός ειρήνης, ανάμεσα στις χώρες του κόσμου….»

 

Φωτογραφίες