Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος, κομβικό σημείο διαχρονικής συνάντησης αγώνων των Ελλήνων κατά την εξέλιξη των αιώνων.

Ιστορικές τοποθεσίες με γεγονότα που επηρέασαν ξεχωριστά το καθένα την Ελληνική και παγκόσμια ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο ιδεώδες της ελευθερίας.

Τη φετινή χρονιά που η Ελλάδα μας, γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Δήμος Λαμιέων, ανταποκρινόμενος στην ιστορική του ευθύνη να κρατήσει αναλλοίωτη τη μνήμη του παρελθόντος αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες Αθανάσιο Διάκο, Πανουργιά, Δυοβουνιώτη και τα παλικάρια τους που πολέμησαν ηρωικά στην Αλαμάνα.

Επιλέγει την ανάδειξη του τόπου της τελευταίας μάχης του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα με την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου ιστορικής ενημέρωσης, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ενώ παράλληλα σχεδίασε και υλοποιεί πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα προσαρμόζεται στις εν εξελίξει υγειονομικές συνθήκες και τις αντίστοιχες οριζόμενες από το κράτος οδηγίες.