Τοπική Κοινότητα Λουτρών Υπάτης

Τα Λουτρά Υπάτης είναι σήμερα μια μικρή αλλά ολοκληρωμένη πόλη, μια λουτρόπολη, που δεν της λείπει τίποτα και που εξασφαλίζει άνετη και ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες της.

Η λουτρόπολη δίνει την εντύπωση αγροτικής περιοχής περιφερειακά. Οι γεωργικές και κτηνοτροφικές ασχολίες εξακολουθούν να ακμάζουν, ιδιαίτερα στους οικισμούς της και στα γύρω χωριά.

Πιο κεντρικά, όμως δίνει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Αρκετά είναι τα σύγχρονα σπίτια με όλες τις ανέσεις, όπου συστηματικά ενοικιάζονται δωμάτια σε λουόμενους και παραθεριστές με καταλληλότητα εγγυημένη. Τα ξενοδοχεία, από τις μικρές αλλά οργανωμένες πανσιόν, ως τα σύγχρονα κτήρια όλων των κατηγοριών, ανέρχονται σήμερα σε αρκετές δεκάδες. Τρία – τέσσερα  μάλιστα σώζονται από τα τέλη του περασμένου αιώνα και δίνουν ένα αλλιώτικο χρώμα στην λουτρόπολη.

Για τις μετακινήσεις του μπορεί ο επισκέπτης να χρησιμοποιήσει ταξί, ενώ υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν τα Λουτρά Υπάτης με τη Λαμία, κάθε μια περίπου ώρα.

Στο κέντρο της κωμόπολης βρίσκει κανείς οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί στα παντοπωλεία, στα εστιατόρια, στα περίπτερα και στην παραδοσιακή λαϊκή αγορά, όπου αγρότες και αγρότισσες φέρνουν ολόφρεσκα από τους κήπους τους λαχανικά και φρούτα.

Άλμπουμ φωτογραφιών
Φωτογραφίες
Σημείο ενδιαφέροντος
Δημοτική ενότητα
Δ.Ε. Υπάτης
Σημείο στον χάρτη

Τοπική Κοινότητα Λουτρών Υπάτης

Τοπική Κοινότητα Λουτρών Υπάτης
Δ.Ε. Υπάτης
Κοινότητες του Δήμου Λαμιέων