Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου

Σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον, που δημιουργεί ο ορεινός όγκος του όρους Καλλιδρόμμου, μέσα στα έλατα και σε υψόμετρο 850 μέτρων, συναντάει ο επισκέπτης το Ελευθεροχώρι. Η είσοδος στο χωριό γίνεται από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, πριν το χωριό Μπράλος.

Η θέα από το χωριό είναι πανέμορφη, τόσο προς τον κάμπο της Αμφίκλειας, όσο και προς τις βουνοκορφές της Οίτης και της Γκιώνας.  Στη βορειοανατολική πλευρά του χωριού η θέα προς την κοιλάδα του Σπερχειού και τον Μαλιακό κόλπο είναι φανταστική. Το κλίμα του είναι ξηρό και υγιεινό. Οι λόγοι αυτοί το καθιστούν ένα από τα καλύτερα θέρετρα της περιοχής.

Το Ελευθεροχώρι είναι γνωστό για τη λίμνη, που δημιουργούν τα νερά του Καλλιδρόμμου και αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό θέρετρο της Δ.Ε. Γοργοποτάμου, καθώς για τις πολύ σκληρές ειδικές διαδρομές του στο Ράλι Ακρόπολις. Στο Ελευθεροχώρι λειτουργούν και οι κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Εστίας.

Όρος Καλλίδρομο

Το Καλλίδρομο είναι ήπιο βουνό χωρίς κακοτράχιλες πλαγιές και σκοτεινά απέραντα δάση, γι' αυτό είναι ιδανικό πεδίο δράσης για περιπατητές. Πέντε χιλιόμετρα από την άκρη του χωριού, που μπορεί να γίνουν ακόμα και με τα πόδια, θα σας φέρουν κοντά στο τοπίο της Λίμνης. Η περιοχή περιτριγυρίζεται από όμορφα ελατοδάση και απαλές πτυχώσεις του εδάφους. Η λιμνούλα απλώνεται σε έκταση μερικών στρεμμάτων και πραγματικά στολίζει το τοπίο. Με θέα στη λίμνη και το μικρό λιβάδι είναι κτισμένο το καταφύγιο, που ανήκει στον όμιλο του φίλων Υπαίθρου Λαμίας.

Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις

Βρίσκονται στην άκρη του χωριού και σε περιοχή, που οι κάτοικοι έχουν παραχωρήσει. Λειτουργούν εδώ και χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας ήθος και πολιτισμό σε χιλιάδες νέες και νέους της πατρίδας.

Ράλι Ακρόπολης

Ειδική διαδρομή, που ξεκινά από το Ελευθεροχώρι διασχίζει τον χωματόδρομο του Καλλιδρόμου και τερματίζει στην Μενδενίτσα.

Άλμπουμ φωτογραφιών
Φωτογραφίες
Σημείο ενδιαφέροντος
Δημοτική ενότητα
Δ.Ε. Γοργοποτάμου
Σημείο στον χάρτη

Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου

Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου
Δ.Ε. Γοργοποτάμου
Κοινότητες του Δήμου Λαμιέων