Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας

H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας αποτελεί μια από τις παλαιότερα ιδρυθείσες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (1895) και έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, αλλά και της χώρας μας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και ποικίλο έργο στον τομέα του πολιτισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε διάφορες θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμμετέχοντας σε εθνικές εορτές και πραγματοποιώντας διακεκριμένες εμφανίσεις, όπως συναυλίες και παρελάσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Διαρκής στόχος της είναι η διατήρηση, η βελτίωση και η διάδοση της μουσικής κληρονομιάς μας και κυρίως η προσφορά δωρεάν μουσικής παιδείας.

H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας είναι η πρώτη Ελληνική Φιλαρμονική, που προσκλήθηκε και έδωσε συναυλία στις 7 Οκτωβρίου 1995 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου κατάφερε να αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια. Τον Ιούνιο του 1996 εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, που έγινε στο Villefrance της Γαλλίας. H παρουσία και οι δραστηριότητές της έχουν διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στη Μόσχα , στον Καναδά, στην Αυστρία, στην Ισπανία, στο San Remo (Ιταλία), στη Βαρσοβία (Πολωνία), στη Νέα Υόρκη.

Στις κορυφαίες εκδηλώσεις της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας συγκαταλέγεται και η υπερατλαντική αποστολή, που πραγματοποίησε το 2001 στην Florida των Η. Π. Α , μετά από επίσημη πρόσκληση της ελληνικής ομογένειας, προκειμένου να παραστεί στην μεγαλειώδη παρέλαση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Εξαιρετικά ιστορικής σημασίας και ανάλογης σπουδαιότητας γεγονός για την πορεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, υπήρξε και η επίσημη πρόσκληση από το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Πατριάρχη του Γένους κ. κ Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και να παραστεί σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις εκεί.

H συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια στις 27 Ιουλίου 2004, παρουσία του ιδίου, των Αρχών της Πόλης, του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου Λυκείου και σύσσωμης της ομογένειας υπήρξε ιστορικός σταθμός, τόσο για την ίδια όσο και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το εναπομείναν στοιχείο Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Άλμπουμ φωτογραφιών
Φωτογραφίες
Σημείο ενδιαφέροντος
Δημοτική ενότητα
Δ.Ε. Λαμίας
Σημείο στον χάρτη

Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας

Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας
Δ.Ε. Λαμίας
Πολιτισμός, Εκπαίδευση