Οδηγός πόλης

Κατηγορία:

Ο Οδηγός Πόλης αντικαθιστά τα παραδοσιακά εργαλεία πληροφόρησης, με σύγχρονους και εύκολους στην χρήση ψηφιακούς χάρτες στο διαδίκτυο, ενώ συμβάλλει στην προβολή, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και την εξυπηρέτηση / ενημέρωση των πολιτών στο διαδίκτυο.

Ο τελικός χρήστης με την απλή χρήση ενός φυλλομετρητή σελίδων (web browser), θα έχει εύκολη πρόσβαση στη δημοσιοποιημένη πληροφορία με απλές και γρήγορες διαδικασίες.

Ο «Οδηγός Πόλης» αποτελεί σημαντικό μέσο προβολής του Δήμου Λαμίας, συμβάλλοντας τόσο στην τουριστική ανάπτυξη του, όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής οι χρήστες της μπορούν μέσω του φιλικού της περιβάλλοντος ταχύτατα να αναζητούν τουριστικές πληροφορίες για τομείς του Δήμου, όπως:

 • Πολιτισμού - Διασκέδασης
 • Παιδείας - Εκπαίδευσης
 • Υγείας - Κοινωνικής Περίθαλψης
 • Αθλητισμού
 • Δημόσιας Διοίκησης
 • Ενημέρωσης θέσεων Parking
 • Δικτύου αστικών συγκοινωνιών που εκτελούνται στην έκταση του Δήμου

ή να λαμβάνουν υπηρεσίες σχετικά με την αναζήτηση λύσεων μετακίνησης. Η παροχή πληροφοριών συνοδεύεται σε κάθε περίπτωση από αναλυτικούς χάρτες, μέσω των οποίων γίνεται πιο κατανοητή η παρεχόμενη πληροφόρηση ακόμη και για τους επισκέπτες του Δήμου.

Τα ψηφιακά, χωρικά και περιγραφικά δεδομένα που  περιλαμβάνει και διαχειρίζεται η εφαρμογή  επικεντρώνονται στην έκταση του Δήμου Λαμίας και  περιλαμβάνουν:

 • Μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων
 • Σχολικά συγκροτήματα, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια, παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς
 • Πλησιέστερα νοσοκομεία, φαρμακεία, ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων
 • Αθλητικά κέντρα, γήπεδα, παιδικές χαρές
 • Χώρους αναψυχής
 • Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες, Κοινωφελή Ιδρύματα, Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες , Αστυνομικά Τμήματα
 • Ιδιωτικούς και Δημόσιους Σταθμούς Αυτοκινήτων, Ζώνες Ελεγχόμενης Στάθμευσης
 • Οικοδομικά τετράγωνα
 • Οδικό δίκτυο (με δυνατότητα εύρεσης βέλτιστης διαδρομής για οχήματα και πεζούς με πολλαπλά κριτήρια)
 • Συγκοινωνιακά δίκτυα (αφετηρίες Μ.Μ.Μ., στάσεις, θέσεις στάθμευσης), σε έκταση που θα καλύπτει τις ανάγκες, δηλαδή την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να πλοηγηθεί στο εθνικό δίκτυο, στα λιμάνια και άλλα σημεία της περιοχής.

 


Για να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή του οδηγού πόλης κάντε κλικ εδώ


 

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Ο Δήμος Λαμιέων μέσα από την ιστοσελίδα του υλοποιεί μια σειρά ψηφιακών δράσεων για την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

ONLINE ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Οι Online συναλλαγές αποτελούν ένα ακόμη βήμα για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος Λαμιέων στους πολίτες. Είναι διαθέσιμες 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεστε, αρκεί να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μέσω της υπηρεσίας μπορείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές χωρίς να απαιτείται η παρουσία σας στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου.

VIDEO STREAMING

Ο Δήμος Λαμιέων παρέχει τη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης από συγκεκριμένους χώρους εκδηλώσεων, συμβουλίων με ειδικό εξοπλισμό ή από κεντρικό σημείο της πόλης ώστε να τις παρακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας αξιοποιώντας την υπηρεσία live video streaming του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Για την έκδοση οποιουδήποτε εγγράφου, παρακαλούμε, επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το έγγραφο που σας ενδιαφέρει, ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε, συμπληρώστε τα απαραίτητα αρχεία και καταθέστε τα στην υπηρεσία μας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα Στατιστικά Στοιχεία παρουσιάζουν τους δείκτες απόδοσης εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων όπως αυτοί καταγράφονται από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Υπηρεσιών. Τα δεδομένα αναφέρονται σε πραγματικό χρόνο με την βοήθεια Web Services που έχουν υλοποιηθεί στον κεντρικό διακομιστή του Δήμου.

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικές με τα δημοτικά ασύρματα δίκτυα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή του Δήμου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e-government), με τη συνεχή αύξηση της σπουδαιότητας της, απλώνεται σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προσδώσει βαρύνουσα σημασία στην εφαρμογή υποδομών αλλά και εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σαν μέσο αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιοι οργανισμοί στον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ GIS

Το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ένα κοινό και ενοποιημένο σημείο ηλεκτρονικής πρόσβασης (μια Πύλη πρόσβασης ανάλογη με τα γνωστά "Portals" ενημέρωσης) σε έναν αριθμό γεωπληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών που θα υποστηρίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον πολίτη. Διασφαλίζεται η πρόσβαση ενός ευρύτερου κοινού (πολίτες, εργαζόμενοι στο Δήμο Λαμιέων, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες άλλων δημοσίων και δημοτικών φορέων) σε σύνθετη αλλά παράλληλα οργανωμένη, συνεπή και καλαίσθητη παρουσίαση πληροφοριών που σχετίζονται με το Δήμο Λαμιέων.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (OPEN DATA)

Στην ενότητα αυτή, παρέχεται ένας τυποποιημένος τρόπος ολοκλήρωσης των εφαρμογών (Web Services), που κάνει χρήση των ανοιχτών προτύπων XML, SOAP, WSDL, UDDI καθώς και του Internet για την ανταλλαγή δεδομένων. Στόχος του Δήμου είναι η προσφορά ανοιχτών δεδομένων (open data) που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου καθώς και η διασύνδεση αυτών με ετερογενή πληροφοριακά συστήματα, όπως έξυπνες φορητές συσκευές (π.χ. smartphones, tablets κα). Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα την κατηγορία ανοιχτών δεδομένων που σας ενδιαφέρει και ενημερωθείτε για τον τρόπο χρήσης τους.